Studenter i studentlägenhetStudenter i studentlägenhet
Willhem
Ska du börja plugga?

3 tips till dig som ska hyra studentlägenhet

Har du kommit in på din drömutbildning och det är dags att flytta till en studentlägenhet? Grattis, vad kul! Här har vi samlat de tre viktigaste sakerna på din att göra-lista för att få en så bra start som möjligt i ditt nya hem.

1. Skaffa hemförsäkring

När du flyttar in i din studentlägenhet behöver du skaffa dig en hemförsäkring för att skydda både ditt hem och dina prylar. I hemförsäkringen ingår även ett personligt skydd.

Läs mer och jämför olika hemförsäkringar för studenter på hemförsäkringstudent.nu

2. Adressändra och gör flyttanmälan

För att bli folkbokförd på din nya adress måste du meddela Skatteverket att du flyttar. Det avgör vilken skatt du ska betala. När du har gjort det får även andra myndigheter reda på din nya adress. Tänk på att inte alla företag hämtar sin information från Skatteverket, så det kan också vara bra att adressändra och eftersända din post.

Student sitter vid datorn i sin studentlägenhet
...

3. Teckna elavtal

För att elen ska fungera i din studentlägenhet måste du teckna ett elavtal. Kom ihåg att göra det innan du flyttar in, så du inte står där utan el första dagen. Elavtalet består av två olika avtal. Ett tecknar du med bolaget som äger elnätet där du bor. Det andra avtalet tecknar du med ett elbolag som levererar själva elen – här kan du välja både avtalsform och leverantör.

Genom att hyra studentlägenhet hos Willhem får du rabatt hos elbolaget Bixia. De erbjuder ett grönt elavtal med 100 procent förnybar el till ett förmånligt pris, vilket är bra både för dig och miljön!

Läs fler tips på vad som kan vara bra att tänka på när du flyttar hemifrån. 

Så hittar du studentlägenhet - utan att stå i kö

Willhem finns på 13 orter runt om i Sverige och på vår hemsida hittar du alla våra lediga studentlägenheter. Håll utkik efter är den gula student-symbolen! Finns det ingen ledig lägenhet just nu kan du lägga upp en bevakning, så får du ett mejl när vi hittar en studentlägenhet som matchar dina val – bra va?

Hur funkar det hos oss?

För att hyra studentlägenhet hos Willhem måste du vara 18 år och studera på en eftergymnasial utbildning. Om du blir erbjuden en studentlägenhet kommer vi att be om en kopia på ditt antagningsbesked. Tänk på att vi inte godkänner distanskurser. För att kunna söka en studentlägenhet hos oss behöver du skapa ett konto som bostadssökande på Mina sidor.