Boken HuskurageBoken Huskurage
Willhem
Huskurage:

När grannar hjälps åt

För de allra flesta av oss är hemmet vår trygga vrå. Den plats där vi kan vara oss själva, samla kraft och energi. En plats att längta till. Dessvärre är det inte alla förunnat att längta hem.

Ur boken Huskurage

Från oro till omtanke

Till alla våra hyresgäster delar vi ut en bok som heter Huskurage. Boken är liten till formatet men har ett livsavgörande innehåll. Den handlar om hur grannar kan förebygga och förhindra våld i nära relationer. Att våga agera när man misstänker att någon far illa kan göra enorm skillnad. Syftet med boken är att utbilda oss alla i modet att våga bry sig om och larma. Har du inte läst boken än, så rekommenderar vi varmt att göra det.

En så enkel sak som att småprata med en granne du träffar på gården eller hålla upp entrédörren till en förbipasserande kan göra skillnad. Man ska aldrig underskatta betydelsen av ett vänligt leende eller en hjälpande hand!

Vad kan grannar göra?

Vad du som granne kan göra för att gå från oro till omtanke:

  1. Knacka på hos grannen.
  2. Vid behov, hämta hjälp av andra! Fler personer kan bidra till att skapa mer trygghet.
  3. Ring polisen. Kontakta alltid polisen i första hand vid situationer som upplevs akuta eller hotfulla. Finns misstanke om att barn far illa kan du göra en orosanmälan till socialtjänsten i din kommun.

Du kan läsa fler tips på Huskurage.se

Du ska längta hem

Tillsammans med dig och dina grannar vill vi på Willhem skapa förutsättningar för att ni ska längta hem. Vi anordnar bland annat aktiviteter ute i våra bostadsområden som är ett tillfälle för grannar att mötas och lära känna varandra. När du bor i en hyreslägenhet delar du trappuppgång, soprum och uteplats med många andra familjer vilket gör att alla kan hjälpas åt att skapa ett bra och tryggt boende.

Läs mer om hur det är att bo hos Willhem här i vår blogg.