Student i sin lägenhetStudent i sin lägenhet
Willhem

5 tips till dig som ska flytta hemifrån

Är det dags att flytta hemifrån? Du kanske har kommit in på din drömutbildning eller ska börja jobba i en annan stad. Här har vi samlat fem tips som kan vara bra att tänka på när det är dags att flytta till din första egna lägenhet.

1. Gör upp en budget

Förutom hyra tillkommer en hel del löpande kostnader som du behöver betala varje månad. Mat, försäkringar, mobil, busskort, bredband… Ja, listan kan göras lång. Det kan därför vara bra att hålla koll på vilka utgifter du har så du vet hur mycket du har över till annat.

2. Köp inte allt på en gång

När du flyttar hemifrån är det mycket du behöver. Allt från bestick till säng. Men lugn, du behöver inte köpa allt på en gång. Det tar tid att bygga sitt hem! Det är viktigt att du gör dig hemmastadd och känner dig trygg i din lägenhet när allting är nytt, men det räcker att du köper det du verkligen behöver. Investera efter hand. Bo in dig ett tag och känn efter hur du vill ha det.

3. Jämför olika leverantörer av försäkring, elavtal och bredband

Hemförsäkring och elavtal är faktiskt få av de saker som du måste ha när du flyttar hemifrån. Det kan vara bra att jämföra priser hos olika leverantörer, det kan skilja en hel del. TV och bredband är en annan sån grej som kan vara bra att jämföra.

Jämför olika hemförsäkringar på hemförsäkringstudent.nu

Tänk på att ett elavtal består av två olika avtal. Det ena tecknar du med bolaget som äger elnätet där du bor. Det andra tecknar du med ett elbolag som levererar själva elen – här kan du välja både leverantör och avtalsform.

Som hyresgäst hos Willhem får du rabatt hos Bixia som erbjuder ett grönt elavtal med 100 procent förnybar el till ett förmånligt pris – bra för både dig och miljön!

Lägenhet Tegnér 5 i Västerås
...

4. Gör en flyttanmälan

Du behöver meddela Skatteverket att du har flyttat så att du blir folkbokförd på din nya adress. Det har att göra med vilken skatt du ska betala. Andra myndigheter får reda på din nya adress via Skatteverket så det behöver du inte tänka på. Skönt va?

5. Adressändra

Kom även ihåg att adressändra så att viktiga brev och fakturor kommer till ditt nya hem. Det kan även vara bra att eftersända din post då inte alla företag hämtar informationen från Skatteverket.

Flytta hemifrån - ett stort steg

Att flytta hemifrån är ett stort steg i livet och det kan kännas lite läskigt, men du kan vara lugn, du kommer att fixa det galant!

På vår hemsida hittar du alla våra lediga lägenheter. Är du på jakt efter en studentlägenhet ska du hålla extra utkik efter den gula student-symbolen. Finns det ingen ledig lägenhet just nu kan du lägga upp en bevakning, så får du ett mejl när vi hittar ett boende som matchar dina val.

Vill du vet hur det är att bo hos Willhem kan du läsa mer om det här i vår blogg.