Barn spelar basket under invigningen av multiarenan i KristinebergBarn spelar basket under invigningen av multiarenan i Kristineberg
Willhem
Multisportarenan på Kristineberg:

Från asfalt till lekfull samlingsplats

För att uppmuntra barn till rörelse har Willhem i Borås byggt en multisportarena på Kristineberg. När det var dags för invigning var det gott om barn och ungdomar på plats, trots regnet.

...
Barn spelar fotboll på invigningen av multiarenan i Kristineberg

På Lars Kaggsgatan i Borås har Willhem skapat ytor som bjuder in till rörelse och gemenskap för barn i alla åldrar. Satsningen är ett samarbete mellan Willhem, Kronängs IF, Kristinebergs fritidsgård, Fritidsnämnden och Borås Stad.

– Innan var här bara asfalt. Nu har vi gjort om grusplanen till gräsplan och byggt en multiarena, basketplan och ett parkour-område. Vi hoppas verkligen att det kommer att uppskattas av barnen i området, säger Malin Hilding, fastighetschef på Willhem i Borås.

...
...

Och det gör det. Det fick de ett kvitto på redan under invigningen. Trots att regnet nästan öste ned var det många barn och ungdomar som tog sig ut för att träna basket, spela fotboll och äta hamburgare.

– Det känns så kul att få inviga området. Nu var det ett bra tag sedan vi hade en aktivitet tillsammans med våra hyresgäster, så det är roligt att äntligen få träffas igen, säger Malin.

...
...

På plats var även Elfsborg, Borås Basket och Kronängs IF för att träna tillsammans med barnen. I slutet lottades basket- och fotbollar ut vilket skapade stort engagemang.

...
...

Läs mer på vår blogg

I vår blogg Hemma hos Willhem kan du läsa mer om livet i och omkring våra hus och gårdar. Bland annat om hur vi tar hand om våra hus och människors hem, vad vi gör för att minska vår klimatpåverkan och om framtidens boende i hyresrätt.