Lokaler har blivit hyreslägenheter i BergsjönLokaler har blivit hyreslägenheter i Bergsjön
Willhem

Lokaler blir till nya hem

Det är inte alla som kan se potentialen i tomma, ganska nergångna, lokaler. Men en som har ett öga för möjligheter är Mikael Sköld, projektledare på Willhem i Göteborg. Tack vare det har nu några av lokalerna vid Komettorget i Bergsjön fått nytt liv.

Mikael Sköld projektledare på Willhem

Ett lyft för området

Projektet påbörjades i början av året och lagom till sommaren flyttade de nya kunderna in i sina nya hem.

– Det känns jätteroligt att vi kan bidra positivt till utvecklingen i området. Den här typen av projekt skapar inte bara fler hem, utan det blir ett lyft för hela området, säger Mikael.

Före- och efterbilder

Ett lyft har det blivit, inte bara inne i fastigheten, utan även utanför. Vissa av lägenheterna har fått egna uteplatser och i samband med renoveringen passade man även på att ta bort de gamla planteringarna.

– De nya rabatterna är inte bara trevligare utan även bättre för fasaden och lättare att sköta om, säger Mikael.

Entréerna före renoveringen Entréerna före renoveringen
Rabatterna innan renoveringen
Rabatterna efter renoveringen Efter renoveringen
Entréerna efter renoveringen

Trivsamt, modernt & yteffektivt

Lokalerna har nu blivit 11 hyreslägenheter. De fem studentlägenheterna har modern standard och effektiv planlösning. Redan i hallen möts du av en trestavsparkett som är genomgående i hela bostaden. Köket är noga utformat och består av vita luckor och rostfria vitvaror för en stilren design. Badrummet ger med sina helkaklade väggar i vitt tillsammans med övriga materialval och duschhörna en snygg, såväl som funktionell standard. De andra sex hyreslägenheterna är större och har egna uteplatser. I dessa lägenheter har både kök och toalett bevarats men rustats upp för att kunna användas som boende.

 

Moderna studentlägenheter i Bergsjön Studentlägenheterna har modern standard
Modernt duschmunstycke

Fler lokaler ska bli hyreslägenheter

Snart är det dags att fortsätta projektet genom att förvandla lokalerna i det intilliggande huset, där det bland annat har varit en förskola tidigare. Byggnationen kommer att starta under sommaren och resultera i ytterligare 11 hyreslägenheter.

– Vi ser fram emot att kunna hälsa ännu fler kunder välkomna hem senare i höst, avslutar Mikael.

Lokaler redo att bli lägenheter i Bergsjön Lokaler redo att bli lägenheter
Lokaler
Studentkorridoren Den röda färgen ramar in studentkorridoren
Ingång till en av studentlägenheterna

Läs mer i vår blogg

Här i vår blogg ”Hemma hos Willhem” kan du läsa mer om livet i och omkring våra hus och gårdar. Bland annat om hur vi tar hand om våra hus och människors hem, vad vi gör för att minska vår klimatpåverkan och om framtidens boende i hyresrätt.