Fastigheten Upplänningen 3 i StockholmFastigheten Upplänningen 3 i Stockholm
Willhem

Willhemlyft med originalcharm

Hur renoverar vi i en fastighet från 50-talet samtidigt som vi behåller lägenhetens originalcharm? Den frågan ställde sig Niklas Sandberg, fastighetsutvecklare och Magnus Nilsson, projektledarchef på Willhem. Svaret får du här.

Köket före Köket före Willhemlyftet
Köket före
Köket efter Köket efter Willhemlyftet
Köket efter

Nytt kökskoncept

Willhemlyftet är vårt sätt att höja standarden på lägenheter i äldre fastigheter till en nivå som är jämförbar med lägenheter i nybyggda hus. I Blackeberg i Stockholm har Willhem fastigheter från 50-talet med närmare 300 lägenheter som skulle må bra av att rustas upp. För att kunna göra det och samtidigt matcha husens tidsanda behövdes ett nytt koncept tas fram.

– Det är framför allt köken som är utformade i 50-talsstil. För att ta tillvara på det har vi nu tagit fram ett helt nytt kökskoncept med 50-talsinspiration, till exempel snedställda köksluckor med skjutdörrar. Vi har även integrerat diskmaskinen för att den inte ska påverka helhetsintrycket, säger Niklas.

Gå på en digital visning i det nya köket

Redo för fler

Än så länge är det en lägenhet som har blivit renoverad, så projektet har bara börjat.

– Vi valde att börja med en lägenhet för att se så att allting fungerade och att det blev som vi hade tänkt oss. Konceptet är redo att börja implementeras i flera lägenheter nu vilket är väldigt roligt, avslutar Magnus.

Läs mer på vår blogg

I vår blogg Hemma hos Willhem kan du läsa mer om hur vi tar hand om våra hus och människors hem. Ta bland annat del av livet i och omkring våra hus och gårdar, vad vi gör för att minska vår klimatpåverkan och om framtidens boende i hyresrätt.