Virtuell visningsbildVirtuell visningsbild
Willhem
Effektivt och attraktivt:

Virtuella visningar av lägenheter

På Willhem i Skövde pågår just nu ett pilotprojekt där vi genomför digital fotoscanning av lägenheter i samband med förbesiktning. Att kunna erbjuda virtuella lägenhetsvisningar underlättar för kunderna och effektiviserar uthyrningen.

Gå på visning från soffan

Den virtuella visningen av bostaden gör att kunden i lugn och ro kan gå runt i lägenheten och skapa sig en bra och rättvis bild av planlösning, inredning och skick. Kunden får en 360-graders vy av lägenheten och kan på så sätt få en bra känsla för varje rum och hur de hänger ihop med varandra. De bestämmer själva vilka rum de vill titta närmare på och i vilken ordning.

– Det är fantastiskt spännande att se det mervärde som denna teknik innebär. I synnerhet i rådande tider där covid-19 begränsar oss i stor utsträckning i vår uthyrning. Just nu är det ju långt ifrån självklart med fysiska lägenhetsvisningar, säger Jennifer During, fastighetschef i Skövde, och fortsätter:

– Även i förlängningen känns den virtuella lägenhetsvisningen som ett självklart komplement till befintliga säljaktiviteter. Genom bara ett klick i annonsen på hemsidan kan alla ”se” lägenheten. Det gör att kunden redan har en bra bild av lägenheten innan de faktiskt gör en intresseanmälan.

Gå på en virtuell rundtur i en lägenhet

Får soffan plats i nya lägenheten?

Det går även att ta mått direkt i den digitala miljön för att se om exempelvis soffan får plats där kunden vill ha den. Det gör att frågorna till uthyraren minskar dramatiskt eftersom kunden själv kan få svar på sina frågor i den digitala miljön.

– Som ett plus får vi även ut måttsatta planritningar som vi använder vid uthyrningen men som även kan användas som underlag vid projekt, säger Magnus Åkerskog, chef för fastighetsavdelningen.

Läs mer i vår blogg

Här i vår blogg kan du läsa mer om livet i och omkring våra hus och gårdar. Bland annat om hur vi tar hand om våra hus, vad vi gör för att minska klimatpåverkan och om framtidens boende i hyresrätt.