......
Willhem
Willhem Logistics

Varför köpte vi precis 60 000 m² trägolv?

Att säkerställa tillgång, pris och produktionsvillkor på material som till exempel trägolv, klinkers och kakel är inte lätt i dessa tider. Men vi har kommit på en lösning, nämligen Willhem Logistics. Ett bolag för inköp och lagerhållning av byggmaterial där vi har kontroll över hela kedjan. Vi låter Magnus Åkerskog, ansvarig för Willhem Logistics, berätta mer.

Magnus Åkerskog

Säkra i osäkra tider

När händelserna i omvärlden gjorde det allt svårare att få tag på byggmaterial blev det en utmaning för oss att genomföra planerade renoveringar. Det var då idén om Willhem Logistics kläcktes.

– Genom att bygga upp ett eget lager kan vi vara säkra på att vi har allt byggmaterial vi behöver. Då blir vi inte lika känsliga för omvärldens svängningar och kan fortsätta erbjuda attraktiva lägenheter till rimliga hyror.

Rätt material till rätt pris

Kriget i Ukraina har påverkat tillgången på produkter och har gjort att priserna har skenat. Det har även blivit svårare att kontrollera ursprung och villkor. Willhem Logistics gör det möjligt att hitta rätt material till rätt pris.

– Vi köper inget material från konfliktdrabbade länder och är alltid noga med att tillverkningen har skett under rätt förutsättningar. Vi har lagt vår första order på 60 000 kvm trägolv. När vi köper in så stora volymer har vi ett bättre förhandlingsläge gällande priset. Andra produkter som vi tittar på är kök, kakel, klinkers och badrumsinredning.

Ser fler möjligheter

Willhem renoverar ungefär 1 000 lägenheter per år genom konceptet Willhemlyftet för att kunna erbjuda en god standard för hyresgästerna, till en attraktiv hyra.

– Vi behöver renovera lägenheterna eftersom många av våra hus är äldre. Tack vare Willhem Logistics hoppas vi på att kunna fortsätta renovera i samma takt. Utöver Willhemlyftet bygger vi även helt nyproducerade lägenheter och konverterar andra utrymmen i våra hus. Vi ser att det finns möjlighet att använda materialet från Willhem Logistics även där.

Läs mer i vår blogg

Att vågar prova nya och annorlunda idéer är en del av vardagen när man jobbar på Willhem. I vår blogg kan du läsa mer om livet i och omkring våra hus och gårdar.