Niklas SandbergNiklas Sandberg
Willhem
Ombyggnad ger nya bostäder:

Hållbart byggande i flera plan

Under 2018 hände det saker på Kellgrensgatan 30. Fasadrenovering, renovering av tvättstuga, fönsterbyten, ny ventilation i fastigheten och nya lås med tagg-system. Dessutom byggdes sju nya lägenheter uppe på vinden och utemiljön fick sig ett välbehövligt lyft.

– Det var full fart i området då, berättar Niklas Sandberg, fastighetsutvecklare på Willhem. Det var ju lite av en byggarbetsplats, men vi var noga med att löpande informera de boende i området, och nu börjar man se resultat, så jag tror att alla är nöjda.

Sex av Willhems fastigheter i området genomgick omfattande renoveringar. I samband med det var målet att skapa 42 nya lägenheter.

– Det handlade om fönsterbyten och ommålning av fasader. Vi bytte ventilationssystem från självdrag till ett värmeåtervinnande FX-system, fixade till tvättstugor, installerade digitalt bokningssystem och nytt låssystem. Så det blev stora förbättringar för de boende. Vi har också flyttat förråden från vinden till källaren här på Kellgrensgatan 30 och byggde sju nya vindslägenheter på vardera 35 kvm med ett rum och kök. Det har varit brist på små lägenheter i området, så det känns bra att kunna erbjuda det.

Fastadbygge på Kellgrensgatan 30
Vinden på Kellgrensgatan 30
Citat

”Det har varit brist på små lägenheter i området, så det känns bra att kunna erbjuda det.”

Uteplats på Kellgrensgatan 30
Personal förbättrar utemiljön

Fler parkeringsmöjligheter

– I vår kundundersökning såg vi att efterfrågan på parkeringsplatser var stor, säger Niklas. Och när vi började titta på området såg vi att det fanns ytor vi kunde använda.

Det hade kunnat bli ett projekt som bara handlade om att skapa fler parkeringsplatser; plana ut området, asfaltera och göra symmetriska, vita rutor för bilar. Men där det fanns behov av parkering såg Niklas även potential för bättre utemiljöer.

– Det behövdes absolut fler parkeringsplatser, men parkeringsplatser har ju inget värde för dem som inte kör bil, så vi började kika på om vi samtidigt kunde göra något för alla som bor i området. Här fann vi att det fanns många platser som kändes mörka och otrygga.

Sociala ytor på Kellgrensgatan 30

I området fanns gott om outnyttjade ytor. För att skapa trivsel och trygghet har höga buskage tagits bort och ny belysning har satts upp. Dessutom har nya sociala ytor tillförts, där de boende får en möjlighet att grilla, umgås med grannar eller bara sitta ner en stund och njuta. Nu finns här också en lekplats för de allra yngsta.

– Det känns fantastiskt att kunna checka av parkeringsbehovet och säga ”Här är 100 nya platser” och samtidigt ha bidragit till att skapa trygghet och trivsel. Att kombinera något praktiskt som är angeläget för vissa och göra något som alla kan ta del av är väldigt tillfredsställande. Det är sådant som gör att mitt jobb aldrig blir trist.

Citat

”Men där det fanns behov av parkering såg Niklas även potential för bättre utemiljöer.”