Amani, Lisa och HamnaAmani, Lisa och Hamna
Willhem
Framtidsakademin:

För ungdomars framtid

Willhem i Halmstad deltar i Framtidsakademin, som är HFABs och Halmstads kommuns integrationssatsning, där elever får gå i lovskola i kombination med feriearbete. Under sportlovet fick tre ungdomar testa på hur det är att jobba hos oss. Vi träffade Amani, 14 år, som delade med sig av sin upplevelse.

Amani packar inflyttningspresenter

Vad har du fått göra?

– Under min vecka på Willhem har jag bland annat fått följa med en förvaltningsassistent på lägenhetsvisningar. Vi besiktigade även en lägenhet där jag fick skriva protokollet. Sen förberedde jag inför månadsskiftet och packade inflyttningspresenter till de nya hyresgästerna som ska flytta in. Under några dagar fick jag även följa med en bovärd som gjorde reparationer i lägenheter och vi hjälpte till att lämna ut nycklar till entreprenörer, säger Amani.

Hur har det känts att jobba?

– Jättekul, det är ett intressant jobb och jag har fått vara med på så många olika saker. Jag kommer att sakna alla på Willhem som jag har fått träffa den här veckan, säger Amani.

Vad har du lärt dig?

– Jag har lärt mig vad man behöver tänka på om jag vill hyra en lägenhet någon gång i framtiden och hur allting går till runt omkring. Eftersom jag har fått träna på att prata och skriva har jag även lärt mig många nya ord på svenska. Jag är väldigt glad över att ha fått testa på att jobba hos er, säger Amani.

Viktigt att samverka

Lisa Angelin som jobbar som fastighetschef på Willhem i Halmstad ser positivt på satsningen.

– Framtidsakademin är ett viktigt arbete för oss på Willhem att delta i. Genom det här engagemanget har vi möjlighet att stötta ungdomar så att fler elever blir behöriga till gymnasiet. Tillsammans med extra studiestöd och feriearbete på loven hoppas vi kunna öka motivationen hos ungdomar som bor på Andersberg. Jag är väldigt stolt över att vi kan ge den här möjligheten till många som behöver det. Tjejerna som var på plats hos oss under sportlovet hade en härlig energi och glädje som spred sig på hela kontoret, avslutar Lisa.

Läs mer på vår blogg

Willhems engagemang i unga människors möjligheter att få jobb är en del i vårt sociala engagemang. Du kan läsa mer om det i vår blogg.