......
Willhem

Det ska vara enkelt att gå på visning!

Det tycker i alla fall vi. Därför har vi nu digitala lägenhetsvisningar som gör det enkelt för den som är på jakt efter en hyresrätt att hitta hem. Större flexibilitet och en effektiv uthyrningsprocess är bara några av vinsterna.

Magnus Åkerskog Magnus Åkerskog, chef för fastighetsavdelningen på Willhem

Under 2021 började Willhem med digitala lägenhetsvisningar på försök i Skövde.

– Vi sökte efter tjänster för att skapa digitala ritningsunderlag för våra fastigheter och insåg att vi kunde använda detta för lägenhetsvisningar också. Så när pandemin kom och fysiska visningar inte var möjliga bestämde vi oss för att testa på en av våra orter, säger Magnus Åkerskog, chef för fastighetsavdelningen på Willhem.

Hur funkar det?

3D-modellen tas fram genom att ett stativ med roterande kamera och laser placeras på olika platser i lägenheten. Resultatet blir en modell av hög kvalitet med riktig rumskänsla. Det går till och med att mäta i modellen, för kunder som till exempel vill veta om soffan får plats innan de flyttar in.

Vad tycker kunderna?

– Vi har fått väldigt positivt gensvar. De som har flyttat in säger att lägenheten var som de hade uppfattat den. Dessutom har de gått tillbaka till modellen efter att kontraktet skrivits under för att planera möblering och så vidare. Den ökade tillgängligheten har varit väldigt uppskattad, säger Magnus Åkerskog.

Efter de lyckade försöken i Skövde rullas de digitala visningarna nu ut på alla orter.

– Tanken är att visningarna i första hand ska vara digitala framöver men vid behov kommer vi givetvis att genomföra traditionella visningar. Att få tillgång till lägenheten hela tiden fram till inflyttning har som sagt varit uppskattat och vi vill kunna ge den servicen till alla, säger Magnus Åkerskog.

Läs mer i vår blogg

Vill du läsa mer om livet i och omkring våra hus och gårdar kan du göra det här i vår blogg. Du kan bland annat läsa om hur vi tar hand om våra hus, hur det är att jobba på Willhem och om framtidens boende i hyresrätt.