Sara Rudmark, CRM-chef, Willhem ABSara Rudmark, CRM-chef, Willhem AB
Willhem
Mentorskap

“Får insyn i hur det är att vara ung i Sverige”

På Willhem uppmuntrar vi medarbetare att engagera sig i samhället på olika sätt. Vi har pratat med vår CRM-chef Sara Rudmark om hennes engagemang som mentor för en ungdom och varför hon tipsar andra att göra samma sak.

Du är mentor till en ungdom, berätta!

Jag ville engagera mig på något sätt och fastnade för ett mentorskap hos Mentor Sverige, där jag blev matchad ihop med en ungdom. Vi träffas ungefär två gånger i månaden, till exempel genom att fika på ett café eller gå en promenad tillsammans. Jag lär mig så mycket av varje träff och inspireras av det driv och den vilja som finns i många ungdomar.

Vad är det bästa med att vara mentor?

Jag som vuxen kommer i kontakt med ungdomarnas värld, och ungdomen får insyn i vuxenlivet. Mycket som är självklart för oss vuxna kan vara helt ny information för unga. Det kan vara allt från vad högskoleprovet är för något till vilka djur som finns i svenska skogar. Det har varit lite av en ögonöppnare, åtminstone för mig.

Medarbetare på Willhem

Har du något råd till den som vill bli mentor, men tvekar?

Testa! Du behöver inte vara en fullfjädrad studievägledare eller coach. Det är vanliga vuxna personer som efterfrågas. Behovet av stöd är stort, speciellt i mindre resursstarka områden. Fundera på hur du skulle kunna bidra. Förutom att göra skillnad i någons liv kommer du få värdefulla insikter om hur det är att vara ung idag.

Läs mer på vår blogg

Willhems engagemang i unga människor och deras möjligheter till jobb är en del i vårt sociala engagemang. Läs mer om det här i vår blogg.