......
Willhem

Willhems första digitala medarbetare gör entré

Willhem hälsar sin första robot välkommen till kontoret. Det är en robot som bygger på mjukvaran Blue Prism och teknologin Robotic Process Automation (RPA) som stödjer medarbetare i rutinmässiga, repetitiva och tidskrävande arbetsuppgifter. 

Det handlar alltså inte om en fysisk robot utan om en mjukvara. Willhem har valt att samarbeta med Bots& och PS Provider för leverans av sin första digitala medarbetare Will-E som idag arbetar i två processer. 

I första processen lägger Will-E upp projekt i affärssystemet och i den andra processen rensar Will-E bort känsliga personuppgifter. 

Fördelarna med RPA

– RPA gör jobbet roligare för våra medarbetare då roboten tar hand om tråkiga och monotona arbetsuppgifter. Roboten frigör tid som istället kan användas till värdeskapande uppgifter, analys och verksamhetsutveckling, säger controllern Sebastian Börjesson. 

Tanken är att Will-E ska börja stödja i fler verksamhetsprocesser under 2021. 

– Det finns många processer som kan robotiseras och vi jobbar just nu med att identifiera nya användningsområden. Potentialen inom RPA är enorm och kommer att innebära stora förändringar för många företag och branscher, avslutar Sebastian Börjesson. 

Läs mer i vår blogg

Här i vår blogg kan du läsa mer om livet i och omkring våra hus och gårdar. Bland annat om vad vi gör för att minska klimatpåverkan, hur vi tar hand om våra hus och om framtidens boende i hyresrätt.