Kvarnen 3 LinköpingKvarnen 3 Linköping
Willhem

Vad gör en fastighetsförvaltare egentligen?

Anna Johansson jobbar som fastighetsförvaltare på Willhem i Linköping. Vi tog oss en pratstund med henne för att få en inblick i hennes vardag.

Fastighetsförvaltare Anna

– Som fastighetsförvaltare på Willhem har jag en ganska bred roll. Jag driver egentligen ett företag i företaget. Vi är indelade i tre förvaltningsområden och jag ansvarar för fastigheterna som ligger utanför Skäggetorp. I mitt team så är det jag som är ansvarig chef för förvaltningsassistenter och bovärdar, säger Anna.

Förvaltningsassistenter har kundkontakten vad det gäller hyresfrågor, inflyttning, utflyttning och andra praktiska frågor som ”Var slänger jag sopor?”, ”Min granne stör…” och så vidare. Medan bovärdar får ärenden till sig om exempelvis reparationer.

Hur ser dina arbetsuppgifter ut?

– Det är en ganska komplex roll att vara fastighetsförvaltare med varierande arbetsuppgifter. Jag har budget- och resultatansvar för mitt område där jag står för den strategiska planeringen men även operativt med medarbetarsamtal, anställa nya medarbetare och arbetsleda vardagen. Jag arbetar också mycket med verksamhetsutveckling och att främja kundnöjdheten i fastigheterna, säger Anna.

En fastighetsförvaltare har ansvar över sina fastigheter och fastigheternas ekonomi. De ser även till att underhålla fastigheterna på rätt sätt.

– Jag har ansvar att varje år göra en projektportfölj där vi plockar fram alla åtgärder som vi ska jobba med under året. Då har man ju vissa ramar att förhålla sig till, dels kostnader men även att vi följer företagets riktlinjer vad det gäller energimål. Vi ska ner till vårt mål på 92 kilowattimmar per kvadratmeter vilket är en spännande utmaning, säger Anna.

Vad tycker du är roligast i ditt jobb?

– Det är mycket som är roligt i min roll. Personalfrågor inte minst! Välmående medarbetare som trivs på jobbet smittar ofta av sig på kunderna de möter, vilket såklart är viktigt för oss. Sedan är även ekonomin jätteviktig. Jag tycker om siffror och att jobba mot att klara de ekonomiska mål vi sätter upp. Jag tror att det är bredden i rollen som är roligast – att man har ett helhetsansvar över både medarbetare, kunder, fastigheter och ekonomin, säger Anna.

Arbeta på Willhem

Är du också intresserad av fastighetsbranschen och vill jobba på Willhem? Vad roligt! Du hittar alla våra lediga jobb på jobb.willhem.se. Du kan även skicka in en spontanansökan om du inte hittar någon tjänst som passar just dig.

Läs mer om hur vi på Willhem arbetar för att både hus och människor ska må bra.