Minibovärdar som målarMinibovärdar som målar
Willhem
Minibovärdar i Halmstad:

Sommarjobbet som skapar värde för alla

Minibovärd är Willhems definition av sommarjobb för ungdomar från 16 år. För många blir det en fot in i yrkeslivet i en bransch där efterfrågan kommer att vara stor i framtiden.

Minibovärden Seidato – Som sommarjobb är det här perfekt, säger Seidato Sundqvist

Omtyckt och bra sommarjobb

– Jag tycker det här är perfekt som sommarjobb, säger minibovärden Seidato Sundqvist. Inför sommaren är det stor hets, alla håller på att jaga jobb. Och så finns det jobb precis där man bor. Det känns bra att få göra något som märks i sitt eget bostadsområde.

På Willhem i Halmstad sker detta för fjärde året i rad. För varje år har man tagit in fler sommarjobbare och denna sommaren är de åtta stycken. Från och med i år har en arbetsledare anställts, som enbart har till uppgift att arbeta med minibovärdarna.

Arbetsledare för minibovärdarna Joel arbetar som arbetsledare för minibovärdarna

Joel är arbetsledare

Under sommaren jobbar Joel som arbetsledare för minibovärdarna. Resten av året pluggar han till bygg- och fastighetsekonom vid Högskolan i Halmstad:

– Just nu målar vi garage och uterum. Vi har också rivit en del gamla saker, målat staket och dragit upp en rabatt. Lite allt möjligt alltså. Det vi ser som kan göras på områdena som kräver tid, samtidigt som det till exempel inte kan vara fråga om miljöfarliga ämnen. Vi tar enkla arbetsuppgifter där man inte kan skada sig.

Lisa Angelin, fastighetschef i Halmstad Lisa Angelin, fastighetschef på Willhem i Halmstad.

Minibovärdar i hela landet

Minibovärdar finns på alla orter där Willhem har fastigheter och projektet är väldigt uppskattat. En bra social insats som bidrar till att hålla rent och snyggt i utemiljöer och på gårdar, samtidigt som de som jobbar här får lite bättre känsla för sitt område.

Tanken är långsiktig – det skapar jobb, det blir mindre skadegörelse, det ger förståelse och ungdomarna får en bra erfarenhet i bagaget.

– Vi vill skapa sysselsättning för ungdomar, ge dem möjlighet att växa och komma in tidigt i arbetslivet. Under perioden som minibovärdarna arbetar hos oss på Willhem blir dem en del av vårt team. Vi äter frukost tillsammans, lär känna varandra och delar erfarenheter vilket många gånger bidrar till att ungdomarna får nya förebilder. Genom sommarjobbet får de vara med och utveckla våra hus, ta hand om människors hem och ha roligt med sina arbetskamrater.