Fredrik BergmanFredrik Bergman
Willhem

Projektledaren som gillar fart & fläkt

Som projektledare på Willhem gäller det att ha många bollar i luften, men det är ingen match för Fredrik Bergman – han är rallyförare på fritiden och gillar det där med full fart.

– Jag har jobbat som projektledare på Willhem i Linköping sedan 2016. Det är omväxlande, fritt och kreativt. Det är ett jobb där man får göra något som märks, folk blir ofta glada och det ligger en tillfredsställelse i det, säger han.

Arbetet går ut på att initiera projekt leda, driva och följa upp – stora som små.

– Det kan vara allt mellan himmel och jord egentligen. Allt från renoveringar av lägenheter till fasader, huskroppar och fönster – allt som har med husens skick att göra. Vi lever med en underhållsskuld, från tidigare förvaltningar, och vi gör massor för att rusta upp våra hus.

Citat

”Jag driver och följer upp allt från renoveringar av lägenheter till fasader, huskroppar och fönster – allt som har med husens skick att göra.”

Med omkring 80 planerade projekt på ett år och ständigt tillkommande mindre projekt gäller det att ha dem igång parallellt. Men det är inget som skrämmer Fredrik, han trivs med att ha många bollar i luften, både på jobbet och privat.

– Dels så kör jag rally som upptar mycket tid, jag har en verkstad jag skruvar i, och så bygger jag hus utanför Linghem. Jag har också en husbil som jag försöker använda så mycket som möjligt.

Erfarenhet från byggbranschen

Med 25 år erfarenhet från byggbranschen har han en förståelse för hela processen i ett byggprojekt.

– Alla som jobbar som projektledare har inte en bakgrund som byggare. Det är en fördel för mig som har det att jag vet hur det fungerar praktiskt. Jag vet hur det ska se ut och jag vet vad vi behöver ha för material, har man inte hållit på med det så är det inte så lätt.

Vad är den största utmaningen med att vara projektledare?

– Hålla tidsplan och ibland hålla ekonomin. Problemet är ofta att man inte vet vad som väntar när man börjar riva i ett äldre hus. Det kan dyka upp asbest eller annat som behöver saneras, och då drar det i väg – både i tid och pengar.

Finns det något projekt du se fram emot?

– Ja, det är inget projekt som jag ska driva, men jag är med i projektets linda. Huset som vi sitter i ska bli lägenheter. Kontoret kommer vi ha kvar och på bottenplan blir det affärslokaler. Arbetet med att förvandla det nuvarande kontorshuset i Skäggetorps centrum, som från början byggdes som hotell, väntas dra igång nästa vår. Enligt planen blir det omkring 65 lägenheter i storlekarna 1-3 rum och kök. Det blir ett riktigt lyft för det här huset, avslutar Fredrik.

Vill du också jobba på Willhem?

Är du intresserad av fastighetsbranschen och vill jobba som projektledare på Willhem? Du hittar alla våra lediga tjänster på jobb.willhem.se och om du inte hittar en tjänst som passar just dig går det bra att skicka in en spontanansökan.

Läs mer om hur vi på Willhem arbetar för att både hus och människor ska må bra.