Sebastian BörjessonSebastian Börjesson
Willhem
Sebastian Börjesson:

På rätt plats i rollen som koncerncontroller

Det hela började med ett extrajobb. Idag axlar han rollen som ny koncerncontroller. Vi säger stort grattis till den nya tjänsten och låter Sebastian Börjesson själv berätta om sin tid på Willhem!

 

Hur hamnade du på Willhem?

– Jag sökte till Willhem våren 2014. Detta var när jag pluggade på Handelshögskolan i Göteborg och jag ville kombinera mina ekonomistudier med ett relevant jobb. Då sökte jag ett extra- och sommarjobb som ekonomiassistent. Jag var på slutintervju, men det hela slutade med att jag inte fick jobbet. Jag fick dock en väldigt bra kontakt med Willhem och vi bestämde att vi skulle hålla kontakten, säger Sebastian.

Redan samma sommar ringde dåvarande redovisningschef och frågade om Sebastian ville börja till hösten eftersom Willhem var i behov av extrapersonal. Det blev ett självklart ja och han fortsatte jobba extra på Willhem under hela sin studietid. Innan examen dök en möjlighet upp och Sebastian blev tillfrågad att börja som ekonom, vilket han mer än gärna ville göra.

– Sedan dess har jag gått från ekonom, till controller med ansvar för bland annat energiuppföljning och nu har jag precis börjat min nya roll som koncerncontroller. Det ser jag väldigt mycket fram emot, säger Sebastian.

Vilken utveckling! Du måste ha lärt dig mycket?

– Ja, jag har lärt mig otroligt mycket genom mina olika roller. Jag har fått ta mycket eget ansvar genom att utveckla rutiner och processer, vilket jag har insett att jag trivs bra med. Jag har även lärt mig mycket om fastighetsbranschen som är en intressant och föränderlig bransch. Det hade jag ingen aning om innan jag började på Willhem, säger Sebastian.

Citat

”Det allra roligaste har varit att få utvecklas inom bolaget samtidigt som Willhem har växt till att bli ett av Sveriges ledande bostadsbolag.”

Vad har varit roligast?

– Det bästa med mitt jobb är när man analyserar detaljerna och förstår helheten för att sedan kunna dra slutsatser som blir användbara för företaget. Det är viktigt att titta i backspegeln för att fatta välgrundade beslut framåt. Det allra roligaste har varit att få utvecklas inom bolaget samtidigt som Willhem har växt till att bli ett av Sveriges ledande bostadsbolag. En annan rolig sak som har hänt under mina år på Willhem är att jag tillsammans med några branschkollegor har startat upp vad vi kallar för Fastighetsslaget. Det är en tävling mellan flera stora fastighetsbolag i Göteborg som går av stapeln två gånger per år. Det har varit väldigt lyckat och i samband med varje tävling har vi ätit middag ihop för att knyta kontakter. Vinnaren får sedan anordna nästa Fastighetsslag. Vi har hittills kört sex gånger och jag ser fram emot att få starta igång Fastighetsslaget igen när läget tillåter, säger Sebastian.

Kul grej! Det låter som du känner dig som hemma?

– Ja, det gör jag verkligen! Willhem är ett framåtriktat bolag med ambitiösa planer. För mig är det viktigt att bolaget har samma synsätt som mig. Dessutom har jag fantastiska kollegor och det händer mycket roligt runtomkring, vilket är viktigt eftersom man spenderar mycket tid på jobbet. Jag har även fått chansen att växa kontinuerligt inom bolaget tack vare bra chefer. Det har gjort att jag hela tiden har lärt mig nya saker vilket jag värdesätter. Jag är en person som gillar högt tempo och att ställas inför nya utmaningar. Det får jag hos Willhem och därför känns det helt rätt att fortsätta resan på bolaget, säger Sebastian.

Vad innebär din nya roll och vad ser du mest fram emot?

–  Min nya roll innebär ett större ansvar och med ett utökat helikopterperspektiv där jag bland annat ansvarar för att hålla ihop rapportering och uppföljning samt budget- och prognosprocessen, vilket jag har varit delaktig i tidigare men inte drivit. Jag kommer även att fortsätta jobba med Willhems RPA-resa som jag har varit delaktig i sedan idén föddes. Jag ser fram emot att få axla det ökade ansvaret som rollen innebär och att få fortsätta utvecklas inom Willhem. Det ska bli oerhört spännande att få bidra med mina erfarenheter och förhoppningsvis fortsätta utveckla koncerncontroller-rollen framåt, avslutar Sebastian.

Vi på Willhem

Är du nyfiken på hur det är att jobba på Willhem kan du läsa mer om det i vår blogg. Vill du bli en i gänget kan du se våra lediga tjänster eller skicka in en spontanansökan, vi söker alltid efter fler härliga medarbetare!