......
Willhem
Digitala lägenhetsvisningar

”Inga nackdelar, bara fördelar”

Sedan Willhem började med digitala visningar har kollegorna i Skövde nästan hunnit skanna en tredjedel av sitt totala bestånd. Här delar Maria Törngren, förvaltningsassistent i Skövde, med sig av sina erfarenheter och vilka fördelar hon ser med digitala visningar.

... Maria Törngren, förvaltningsassistent i Skövde.

Nu har ni skannat över 200 lägenheter i Skövde. Berätta!

– Vi har skannat lägenheter i ungefär två års tid. Det är ett riktigt bra redskap och har blivit en del av vår vardag, en självklar arbetsuppgift. Att skanna en lägenhet går fort och vi gör det i samband med förbesiktningar. När skanningen är klar redigerar vi materialet och publicerar lägenheten på hemsidan med den digitala visningen bifogad.

Vilka är de största fördelarna med digitala visningar kontra fysiska?

– Den stora fördelen med digital visning är att potentiella kunder kan ”gå in i lägenheten” när det passar dem samt göra det flera gånger. De som skickar in intresseanmälan har alltså redan sett lägenheten och tagit ställning till om den inte är intressant eller inte.

– Dessutom sparar vi tid på att ha digitala visningar istället för fysiska. På en fysisk visning behöver intressenterna bilda sig en uppfattning på en begränsad tid. Du ska hinna skaffa information om olika mått, planlösning och dessutom komma ihåg allt när du gått därifrån. Jag ser inga nackdelar med digitala visningar, bara fördelar!

Finns det några utmaningar?

– Den största utmaningen är om det är en familj hemma samtidigt som vi ska skanna en lägenhet. Barn har ju en tendens att inte alltid lyssna eller komma ihåg vad som sagts. Det har hänt att de stänger in sig i sitt rum trots att man påpekat att dörrarna behöver lämnas öppna, vilket kan leda till att skannern eller paddan protesterar.

Hur ser det ut framåt, vad är målet?

– Det ser proffsigt ut och det känns seriöst att kunna erbjuda digitala visningar till alla som söker sig till oss. Så vi kör på och satsar på att skanna hela vårt bestånd! Det händer ibland att vi inte hinner skanna ett färdigt Willhemlyft mellan besiktning och inflytt, men bortsett från det är vi på god väg.

Läs mer i vår blogg

I vår blogg Hemma hos Willhem kan du läsa mer om livet i och omkring våra hus och gårdar. Bland annat om hur vi tar hand om våra hus, vad vi gör för att minska klimatpåverkan och om framtidens boende i hyresrätt.