Jennifer DuringJennifer During
Willhem

Hus är hårda, människor är mjuka

Jennifer During har världens bästa jobb. I januari 2017 tog hon över som fastighetschef på Willhem i Skövde. Nu har hon skapat en organisation som hon själv känner är helgjuten. ”Vi är bara sex personer och även om det är en relativt liten grupp så gäller det ju att sätta rollerna så att vi kompletterar varandra. Och det gör vi väldigt bra, om jag får säga det själv.”

I Skövde har Willhem alltid haft en bra dialog med hyresgästerna, men Jennifer berättar att även om de kommer bra överens och har bra relationer, så sitter hon inte still och är nöjd.

– När de är nöjda så skruvas ju förväntningarna upp – att ha en sund dialog och ta till sig av den kritik som faktiskt finns är viktigt. För allting är inte bra, det går alltid att göra saker och ting lite bättre.

Förutsättningarna är bättre än någonsin, att tillsammans arbeta långsiktigt med hyresgästerna för att utveckla områdena.

Flicka som håller i en banan
Tjej som leker
Citat

”... det går alltid att göra saker och ting lite bättre.”

Bomötena är en viktig del av det och Jennifer berättar om hur hon jobbat med detta.

– Det är fantastiskt kul att jobba med nöjda kunder och att utveckla och förädla våra fastigheter och områden. Vi har två väldigt duktiga och engagerade Hyresgästföreningar, men vi vill själva bjuda in till dessa möten. Som hyresvärd kan vi inte gömma oss. Vi vill ta del av de tankar och funderingar som finns bland våra hyresgäster och vi vill även ha Hyresgästföreningen med.

Jennifer har en tydlig uppfattning om vad hon ska lägga fokus på.

– Allt det här motiverar mig så mycket. Att jobba både med de mjuka och hårda värdena – det som får hyresgästerna att må bra, men också det som får husen att må bra. Här på Willhem känns det som att man har möjlighet att påverka alla bitar. Framförallt hur vi skapar bra hem åt våra kunder. Att påverka och göra skillnad.

Mia Andersson Mia Andersson är förvaltningsassistent och har mycket kontakt med hyresgästerna.

Men Jennifer menar att hon inte hade klarat sig utan de fantastiska bovärdarna som är ambassadörer ute i områdena. Sedan har hon Christian och Mia på kontoret. De båda känner till fastigheterna sedan tidigare och gör hennes jobb enklare. Enligt Jennifer är Mia deras spindel i nätet som alltid hugger in och hjälper till där det behövs.

– Jag brinner för det här med service, älskar att träffa hyresgästerna och drivs av att hjälpa till och göra folk en tjänst, berättar Mia.

Hon har hand om uthyrning, nycklar, störningsärenden, tvättstugor och så skickar hon ut hyresavierna.

– Jag träffar också alla som flyttar in. Ingen dag är den andra lik. Idag sitter jag här och pratar om mig själv, imorgon kanske jag är ute med bovärdarna och skruvar och fixar.