Håkan och Helén Abrahamsson med hunden Lily. Till vänster Willhems fastighetsförvaltare Johanna.Håkan och Helén Abrahamsson med hunden Lily. Till vänster Willhems fastighetsförvaltare Johanna.
Willhem
Willhem hälsar på

Håkan och Helén har bott i Skäggetorp i över 50 år

För Håkan och Helén Abrahamsson gick flytten till Skäggetorp i ungdomens dagar. Sedan har de aldrig velat flytta därifrån. Vi hälsade på hos paret som varit det natursköna området troget sedan 1973. Om livet, hundpromenaderna och vännerna i grannskapet som får dem att trivas.

Helén och Håkan samtalar med Willhems fastighetsförvaltare Johanna. Helén och Håkan samtalar med Willhems fastighetsförvaltare Johanna.

Olika lägenheter, men samma område

Vi slår oss ned i soffan i Håkan och Heléns välskötta tvårummare på Sörgårdsgatan. Mellan dem sitter dotterns hund Lily och pustar ut i sommarvärmen.

– Vi har bott i Skäggetorp sedan 1973. Först flyttade vi till en tvåa på Stiglötsgatan. Ett par år senare fick vi vårt första barn och flyttade till en trea på Väpnaregatan, som då var helt nybyggd. I takt med att familjen växte flyttade vi till större lägenheter, både fyror och femmor. Idag är barnen utflyttade sedan många år och nu är vi tillbaka där det började, i en tvårummare på Sörgårdsgatan.

Citat

”Våra bästa vänner idag är grannarna från förr. Många har bott här i Skäggetorp lika länge som vi.”

Huset som Håkan och Helén bor i på Stiglötsgatan i Skäggetorp. Huset som Håkan och Helén bor i på Stiglötsgatan i Skäggetorp.
Helén pysslar om citronträdet på parets uteplats. Helén pysslar om citronträdet på uteplatsen.

"Vi har våra vänner här"

På frågan om de funderat på andra områden svarar Håkan och Helén:

– Det skrivs mycket negativt om Skäggetorp i tidningen, men vi håller oftast inte med om den bilden. Vi har trivts här sedan vi flyttade hit. Barnen växte upp med kompisar, nästan dörr i dörr. Och vi har våra vänner här i grannskapet som vi umgås med varje dag. När man går på en promenad i området så träffar man alltid någon att prata med. Vi känner nästan alla.

Parets nyligen renoverade badrum. Parets nyligen renoverade badrum.
Blomlåda på uteplatsen. En av alla vackra blomlådor på uteplatsen.

Grönskan och läget

Skäggetorp, som ligger strax utanför centrala Linköping, har gott om grönområden och skogar i närheten. Till centrum tar det drygt 10 minuter med buss.

– Det är nära till det mesta. Behöver man något kan man promenera till Tornby köpcentrum eller Skäggetorps centrum. Vi gillar naturen här och går i skogen varje dag med hunden.

Stärker området

Vi på Willhem vill bygga långsiktiga relationer med våra kunder och är så tacksamma för hyresgäster som Håkan och Helén. De känner till Skäggetorp bättre än de flesta, är skötsamma och tar ansvar för området.

Stort tack för att vi fick komma och hälsa på!

Håkan och Helén med en blombukett från Willhem. Håkan och Helén med en blombukett från Willhem.

Nyfiken på Skäggetorp?

På vår hemsida kan du läsa mer och se fler bilder från Skäggetorp.

Gå till stadsdelssidan om Skäggetorp (willhem.se)