Shrukri Murad, bovärd hos WillhemShrukri Murad, bovärd hos Willhem
Willhem

”Det här är mitt drömjobb”

Att arbeta som bovärd hos Willhem är både ombytligt och utmanande. Det tycker Shukri Murad som kom till Sverige för tio år sedan.

Efter att han arbetet ett par år inom både verkstads- och restaurangbranschen i Sverige tröttnade Shukri Murad och bestämde sig för att börja studera. Ett val han inte kommit att ångra.

– Jag studerade till fastighetsskötare och fick jobb som vikarie här på Willhem direkt efter studierna. Sedan januari 2019 är jag fastanställd och jag trivs jättebra. Det här är mitt drömjobb faktiskt, säger han.

Citat

”De som jobbar här är mer än mina kollegor. De har blivit som min extrafamilj och vi hjälps åt och ställer upp för varandra.”

Shukri är en av nio bovärdar som jobbar för Willhem i Linköping. Huvuduppgiften som bovärd är att under ledning av fastighetsförvaltaren ansvara för fastighetsskötseln samt att vårda och utveckla relationer med hyresgästerna. I arbetet ingår bland annat planering och utförande av reparationer och löpande underhåll, alltså att hjälpa hyresgäster med olika problem på ett serviceinriktat sätt.

– Det kan vara allt från en droppande kran till något som gått sönder. Vi försöker alltid åtgärda fel och brister så snabbt som möjligt. Jag får ofta höra att vi blivit snabbare nu jämfört med hur det såg ut för ett par år sedan, säger han.

Personlig utveckling

Shukri, liksom övriga bovärdar hos Willhem, har varsitt specifikt område att ansvara för. Shukri jobbar i Skäggetorp, där han själv bor tillsammans med sin fru och sina två
barn. För honom har jobbet som bovärd hos Willhem burit med sig personlig utveckling.

– Jag har blivit mycket bättre på att prata svenska sedan jag började jobba här, det beror nog på att jag träffar så mycket olika människor som jag måste kommunicera med, säger han och berättar att han kom till Sverige från Syrien 2010.

Jobbet hos Willhem är det första jobbet som betytt riktigt mycket för honom, berättar han. Men trots att jobbet alltid är kul att gå till, är dagens höjdpunkt såklart att komma hem till familjen.

– De som jobbar här är mer än mina kollegor. De har blivit som min extrafamilj och vi hjälps alltid åt och ställer upp för varandra. Men jag blir alltid glad när jag får komma hem till mina barn, fem och två år gamla. Det var när jag träffade min fru som vi bestämde oss för att flytta till Linköping och Skäggetorp, vi trivs jättebra här hela familjen, säger Shukri.

Vi på Willhem

Är du intresserad av att veta mer om hur det är att arbeta i fastighetsbranschen? Då kan du läsa fler intervjuer med oss som jobbar på Willhem här i vår blogg.